i serve nuff nang

Monday, May 30, 2011

Subsidi subtodi sub sub sub



Well, gua akan jejakkan kaki menjadi buruh esok, yap, nervous gila kot. Selama nie bila cuti panjang gua lepak umah dengan kawan, dengn niat nak teman mak gua kat umah. Then tiba esok yang undang kelainan dalam hidup nie, serius ly gua rasa tak selesa and tak sedia. Anyway, try to be excited, dunia buruh pasti ain, dunia nie akan lebih banyak cerita pasal ekonomi, beljar menervices company lain. Pasti gua akan mula guna dan pikir pasal subsidy, subtodi and and sub sub apa tah lagi, anyway, gua bersyukur lagi sebab still duk kat umah gombak dan bukan menyewa sendiri.

Cerita subsidy nie cerita yang panjang, dari sejak penubuhan Malaysia. Okay malaysia sebagai pengeluar terbesar petroleum by petronas, gua tak nak labon pasal petronas untung banyak kalau harga minyak dunia naik, tak nak melabon pasal rakyat bising subsidy turun, si pembangkang yang putar jadi isu politik, damn, aku jugak tak suka bila fikir mak aku asek merungut subsidi nie diselaraskan. Apa tu laras? maybe pistol laras kot, dilaraskan untuk sedia tembak dan membutthurt kan manusia lain.

Siapa belajar ekonomi mesti tau, petroleum nie adalah sumber yang akan habis, sumber yang tak boleh diperbaharui, cukup lah anwar cakap banyak pasal jumpaan galian baru, the things is, dunia nie dahnak tamat tempoh, isi dia akan kehabisan, bumi nie bukan jantan boleh romen dengan bumi betina lalu hasilkan anak bumi yang ada petroleum yang fresh, bumi ini satu, dan kan tamat, macam ustaz dan ulamak cakap, dunia dah nak kiamat. So, gunalah fikrah,use ngv, public transportation sebagai alternatif,kalau tak sedia,cuba bayangkanorang malaysia yang tengah gila kete sekarang, satu hari nanti petroleum abis,nakbuat besi buruk apa kete korang tue?Dalam kesesakan, plese,be kreatif and inovatif. Then Goment shouldsupport, tak perlu hangat2 taik ayam macam cerita nak popularkan NGV, at last, mana tah tong NGVpergi, gntung tak bertali cerita NGV nie.

Point Muhyidin yassin pasal masyarakat subsidi tak berkembang serius point yang tak guna, point yang lemah dan boleh ditibai balik. Subsidy kalau guna elok2 dengan saluran yang baik,aku yakin gila Malaysia nie akan lagi maju dari sekarang. Tapi tengoklah, bila zaman mahathir memprivatis kan TNB untuk beli tenaga dari IPP,de fak? ini ikut cakap ronald keegen :
'Privatize menambahkan kecekapan'

Lalu, kerajaan pon rasa memang patut amalan privtasi nie dengan alasan tak mampu tampung lagi and nak elak pembaziran, Weh, kamu pemegang saham dalam syarikat nie, kamu bukan managing director.Jangn main tipu. Pernah tau pasal IJN nak diswstakan?tapi tak jadi sebab time tue rakyat sendiri tak setuju, kalau swastakan, menteri dapatlah khidmat free dan percuma, tapi macam na dengan pakcik pakcik, makcik2 yang jatuh sakit? nak dapat rawaan asas pon kene bayar mahal?de fak?

Macam tenaga elektrik, minyak, nasi, gula, nie semua kemudahan asas, dan keperluan,kalau tak da benda benda nie, kau boleh mati sebab kau memang perlukan. Then, malaysian must be fuck up, bagi aku benda asas nie totally need to be govern by government, for public interes, bila kau swastakan, matlamat dia untung dan naikkan saham pelabur, then, kau akan rasa kenapa CEO SYabas can get almost 5 juta a year hanya dari gaji dia 500,000 sebulan. Sebab tu, kerajaan Selangor nak amik balik syabas, dari privatasi nie, akan bawak mudarat lah dude!

Balik kepada cerita petroleum, kita kena set kan dalam minda, gunakan lah fikrah, cakapkan yang petroleum are reaching its limits, kalau pakatan naik pon, petroleum tetap akan habis. Anwar ibrahim takda magis untuk naikkan sumber petroleum bawah laut. Dan harga nya tetap perlu dinaikkan sebagai penyelesaian terhadap permintaan.But, bukan aku bulshitting suka gila babi subsidi di selaraskan, kerajaan pon should play the role. Cukuplah mengkayakan kroni, dah banyak sangat harta dirembat. Cukai korporat juga boleh jadi inisiatif baik untuk tampung subsidi nie. Nak naikkan harga gula yang semua orang perlukan, instead, apa kata naikkan harga arak sebab itu bawak keburukan kan?limitkan harga minimum arak kat kadar lebih tinggi then cukai korporat di'up'kan. Then, this time lah jugk, baiki balik segala kebocoran aliran wang, tak payah beli lettop dengan harg 10000 sebijik yang harga dia penguna boleh dapat dengan 2000 + je. Membazir! thats the point.

Internal control,independent people. Itu yang kita perlukan sekarang kalau nak baiki kebocoran nie. TAk semestinya berjubah dan berkopiah,bertali leher,  tapi bebaskanlah institusi macam sprm,pdrm dari cengkaman goment. Its enough, Nak wujudkan rakyat yang tak bergantung pada subsidi, goment shouldplay it first.Bebaskan badan2 yang tugas dia jaga rakyat. Media,sprm,pdrm,mehkamah. Kalau badan2 macam nie still kerajaan lantik si ketua dan bayar gaji depa, macam na diorang nak buat kerja lebih telus dan profesional,
 then kawan ku penah cakap, gila orang kerajaan nak lawan and buat keputusan tak sama kerajaan?
Hilang nama kau dalam slip payroll kerajaan nanti
Again, its about money and money, kebergantungan money
Sebarang majls fatwa dan agama juga should be independant loh!. Baru diorang leh keluarkan fatwa yang lebih cool dan bagus, barulah boleh cakap rasuah dan membazir itu haram dan amalan syaitan.

Then it should be the end of SUB! sub kontraktor itu semua juga melahirkan kebergantungan,yang amik untung atas angin je, yang bawak beban, yang menyebabkan kementrian kewangan luluskan 4.6billion flow untuk projek PKFZ yang tengah bicara sekarang ni.  Bukan nya menamatkan kontrek dengan syarikat yang bekalkan keperluan asas.
Can government tax more on toto and judi? kat genting highland tue? any kind of Berjaya Tan company?

Bila berkapitalis, jangan lupa pasal gaji, kapitalis yang ajar, kau nak berak pon kene bayar 30 sen,apatah lagi nak dapat khidmat perubatan. Comon goment, sila naikkan gaji, thats the point paling penting. Point yang akan selesaikan kemelut dalam kapitalism economic nie, bukan turunkan cukai korporat je tiap kali bentang bajet, taraf gaji minimum patut naik,kata nak ikutAmerika, so ikut fully lah, diorang memang barang mahal, tapi bila dikirakan dengan taraf gaji rakyat marhein dia, pak guard pon still ada effort datang kerja naik kerete banding jaga kat malaysia yang sayangkan hondaC70,gaji pakcik jaga sana  pon setaraf dengan lecturer kat malaysia.


P/s : Its hard to live in world of capitalism, just like when u got no money, dont hope for any kind of Jessica Alba.

Wrote by :
AnakMudaDiary @ P.M.A.C

Undang undang Kahwin

1. Segala barang hantaran berbakul2 perlu dihapuskan.

2. Mas kahwin bagi rendah dan rata, kenapa nak tinggi2? 300(selangor), tambah hantaran, cost nak buat majlis lagi, ingat murah ke?

3.Kursus kawen perlu hapus. Logik ape nak kawen kene kursus, nie macam daulah, orang jual tiket kahwen, nak kahwen kau kene beli sijil kursus,de fak? orang sekarang banyk cerai bkan sebab tak g kursus, tapi sebab tak leh terima hidup dalam kesusahan, ini fakta ekonomi.
Inilah taktik jual agama, apa maksud agama juga boleh buat untong ooooo

4.Majlis yang dibuat secara besar besaran, kenekan kadar tax, yang majlis bajet rendah, dapat perlepasan, nak kahwin kan untuk mempelai, bukan nak menunjuk2, menunjuk kan hukumnya riak.!-Islamist wat?

5.Untuk lelaki umur lebih 50 tahun, dilarang menggatal baru nak berpoligami. - Sebab laki tue dah tua, dah nak mati, kalau kawen banyak, nanti mati da, sape nak bagi anak bini bini makan?

6. kalau nak buat hantaran, 2 2 kene bagi hantaran, ini supaya tanda dua2 berkorban, tak pun, tak yah buat hantaran. Senang. Manusia tidak perlu diletak tanda harga okay!

7.Bajet kahwin lelaki, paling kurang nak ada 15 ke 20k, ini serius gila. Nak atur majlis buat hantaran lagi, tue yang ramai g buat loan nak kawen, at last cerai, dah kawen kene berhutang, dah cerai pon berhutang lagi, de fak?So, buat limitations, bajet kahwen paling kurang 10k. Easy

8.Amalan saman menyaman penting, isteri boleh saman lelakinya yang ada skandal. Lelaki jugak boleh saman isteri dia.

9. Jakim Jais Mais MAiwp tolong jangan poyo jadi tuhan, nikah kat sempadan pon sah, ape kaitan tak sah nya pulak? Tak yah nak burukkan orang kahwin kat sempadan.
Aku lagi respect diorang sebab sama2 berkorban lari dari sistem yang bobrok nie!
10.Tolong Basmikan adat hantaran perkahwinan yang membebankan anakmuda untuk berkahwin

credit to : TTGB @ namie
Melabon pasal jauhi zina
Aper cer kalau try buat undang2 memudahkan cerita perkahwinan, nak tubuh syarikat memang lame, tapi takkan nak kahwin pon tunggu lame gak ada duit?
Tolong jangan jual tiket kahwin!
Tolong jangan jual tiket kahwin!


Sekian
AnakMudaDiary @ P.M.A.C

Saturday, May 28, 2011

Entry Zina + Kahwin = Aturan sistem

Guess what, aku tengah lepak sorang kat rumah nie, aku ambik kesempatan untuk menulis nie dari melayan nafsu aku untuk mencapmelan, lagi pon aku pernah terbaca satu nota dari si pelacur dan pelakon porno, bila baca, seriusly, aku rasa taubat dan tak sanggup lagi tengok kepornoan yang berlakon semata mata tue. Anyway, aku akan post surat tue next post after nie.

Zina
Nie dalam bahasa arab, dalam bahasa melayu nya kau bersekedudukan dan bersetubuh. Fine, nie berita paling famous dalam berita metro n kosmo, tangkap mamat felda mana tah, dan biasanyaberita pasalorang tangkap khalwat nie, pasti kat hotel murah, bajet kecik, ada pon aritu sampai mati. de fak? tangkap orang sampai mati? Anyway, nie lah pendapatan hasil utama jais, jawi, cuba tengok time malam valentine ke hari cuti pape ke, fuhh, we live in the payrollah, makin banyak tangkap, kira makin banyak hasil. Benda sedap, nak kahwin mahal macam kene tubuh syarikat lak, so baik g cari hotel murah rumah tumpangan dengan hanya fikir risiko untuk ditangkap.


Kahwin,Nikah
Okay, benda nya secara rasmi, anyway, perkahwinan sekarang bagi aku macam kau nak kene daftar syarikat, kene g kursus usahawn(kahwin), daftar dengan ROS,bayar yuran, kene buat pinjaman nak buat hantaran, dan performed majlis yang besar besaran konon macam nak sambut investor datang melabur dalam perniagaan @ perkahwinan kau. wat ta fish? nak kawen nak buat untung? tunjuk pengobanan si lelaki? hah, so funny. The funniest thing is,beza negeri beza mas kahwin,buat aku tergelak besar, ape punya sistem ekonomi nie? memang di jual agama berhabis habisan,  selagi boleh buat untung, atas dasar agama, orang tak kan pertikai.

Anyway, aku memang ada rasa nak kahwen, tapi, disebabkan fikir kos, hantaran + majlis lagi, mau 20k, surely aku fak up gila kot, aku tak nak kawen dengan g buat loan dulu, risiko, yerlah, kan riba' mana nak berkat kahwin aku nanti, tapi, ada lagi ke gadis2 di lamar dengan kos yang rendah? family pon main peranan gak, kadang2 mak bapak yang mintak duit lebih, tgoklah drama melayu tue, realitinya, kau kaya kene dengan orang kaya, kalau miskin buat cara miskin, jangan mimpi nak dapat awek cantik macam jessica ALba.

Aku pernah tulis pasal bila agama oleh dijual beli, dan ini salah satu contoh mudah, kau nak pergi kursus kahwin, borak2 blue, pastu kene bayar, kalau tak da kursus tak leh kahwin. ustaz dan ustazah duk melabon pasal sunnah dan ikutan, tapi hantaran melampau, majlis besaran, itu  sunnah ke? Taibmahmud yang islam yang kahwin dengan model lebanon punya banyak belanja, tak da orang nak kritik ke?

Kahwin nie prospek tinggi dengan ada lagi bantuan polis macam jais jakim semua, tangkap2 orang zina pastu paksa kahwin, woit! try lah cari alternatif, kurang kan bajet kahwen, letak akta cakap bajet kahwen tak yah lebih lebih dari 10k buat mereka yang tak mampu. Kan senang, tak yah kau nak kejar orang berzina, sebab harga sijil kahwin yang kau niaga dah lupus, kos kahwin rendah, so, permintaankah win konfem mendadak lah sebab nak kahwin dah senang. Mak bapak pon kena bagi kerjasma la, tak perlu mintak hantaran tinggi tinggi, supaya mudah perkahwinan dilancarkan dan dapat elak orang membuat anak yang lahir di luar perkahwinan.

You know what, bagi aku perkara paling kelakar sekali, apabila kahwin yang sah atau tak ni ditentukan perlembagaan dan badan islam kat Malaysia. Macam kalau kau bernikah kat sempadan, dalam undang2 malaysia tak sah, de fak? ini memang PERLEMBAGAAN yang berLEMBAGA nak menyusahkan orang.

Kat Sempadan kahwin free lah weh, tu lagi bagus, lagi senang nak dapat tiket untuk entot entot, lagi dihargai perkahwinan tu, sebab kedua dua mempelai beruasaha bersama nak berkahwin, usaha untuk tidak mentaati sistem ekonomi yang menduitkan segala perkara kat dunia. Hows Bout that? 

Pasal tangkap menangkap nie, serius gua tak faham, gua ada member kat concorde hotel, dia kata kalau nak entot2 secara free tanpa ganggu datanglah hotel2 mewah, alah 1 malam 100,2oo lebih je, dan tak payah risau risk untuk ditangkaplah. confirm.

Pasal ape?
pasal hotel nie kepunyaan orang orang besar, kalau kau kacau, orang besar nie boleh buat kau hilang kerja, boleh buat kau jadi papa kedana tak da jawatan dan gaji even dalam badan macam JAIS JAWI n macam macam badan pencegah maksiat. Anyway, pergi tanya budak2 Imam muda, apsal tak buat serbuan dekat hotel2 besar, takpon pergi nasihat orang yang makan rasuah amik hak orang lain tue.

Then, korang boleh tengok, kenapa kat paper tak da keluar lansung berita pasal orang kene tangkap kat hotel mewah, kat private property, bukan sebab orang kaya bawak mercedes ada lambang hitu hini bersifat tak bernafsu, tapi sebenarnya duit nie melindungi, walhal, orang orang tua dato' nak mampos nielah kuat melanggan dolly dolly dari china dan even Malaysian. Damn!



Okay, one things to condemn, orang islam alim warak, suka melabon pasal tak boleh dekati zina, jangan dekati zina, but no one will ever care about agama tengah dijual nie yang membawak kepada zina, kau nak kahwen tak mampu, kau ingat boleh tahan nfsu membuak dengan capmelan tiap hari?





P/s : Karma Police, Please help us

Wrotten by
AnakMudaDiary @ P.M.A.C

Friday, May 27, 2011

Zaman Mengajar 'Daulat Teknologi'




Nie first post gua kat umah nie, anyway its feel good to arrive where u come from. Yap, this place make me look like silencer, hah, anyway, this is how me treat people.

Zaman mengajar 'daulat teknologi'

Okay gua pernah atur date dengan kenalan maya before tinggalkan uum, yap, both us like politics economic much, same goes bila kitorang cakap pasal Rakatan Rakyat kalau menang pilihanraya pon tak boleh di beri majoriti yang besar sebab manusia bila diberi kuasa secara total, akhirnya akan korup gak. Yes, kami menolak dasar barisan, but we are not putting our butt totally in Pakatan Throll.

Anyway, kitorang borak kejap je, 5 minit, then i leave him with his shity technology. Kitorang lepak kopitiam changloon, Internet dia 4MBPS yang terlaju di changloon. Aku rase first 3 minute, kitorang borak denganbagus dan terancang, berkongsi idea, and the last 2 minute, dia just taking his blackberry updating his status and fbook, takpon maybe gadoh dengan awek sebab terlalu tumpu. So, aku cakp

'Bro, mintak g tandas jap 5 minit'

Dari tandas gua usha,
Dia terus renung blackberry dia, aku rasa dia tak perasan pon kot time gua mintak leave.
Then, aku mula atur langkah, g panggil waiters aku bayar teh o ais aku, then aku blah, sebab aku tengok dia bukan kesah aku adakat situ, sebab dia tengah mendaulatkan Teknologi.

Dia mesej
'mana kau?'
aku reply
'Tengah bertweet dengan awek bilik'

'Daulat Teknologi, 'Daulat Teknologi', aku rasa tue seruan atau tagline yang patut inventor nie laungkan kat tanah melayu ni. Dengan teknologi nie, aku rasa tak guna dah mulut ni dijadikan, tak guna dah aku rasaagaknya pergi atur date atau kau lepak lepak dengan kawan2. Bukan aku tak suka teknologi, aku pun guna Android phone, tapi aku tak lah sampai rosakkan perbualan aku dengan member2, awekaku pon rasa bengang bila aku tak layan sangat dia bila aku dengan member2 tengah sembang ekonomi ke sembang kosong.

Waktu aku lepak kat Mapley ada wifi kat changloon gak, table sebelah aku ada 1 family duduk. The fak-ing things is, dari mak, bapak, kakak, abg, semua mengadap telefon. Aku tak taulah tengah mesej blue ke tengok porno, tapi biasanya kat restoran ada wifi je benda nie jadi.

Can u imagine? u suppose to be have happy time with family and doing a communication, finally, its end up semua mengadap telefon, kejap2 jawab telefon, tak boleh ke off sekejap untuk ada masa berkomunikasi? tak boleh e turn off kejap facebook? tak boleh ke stop kejap dari dunia teknologi? Then, dalam hati aku bisik, 'jangan tanya kenapa kalau keluarga berantakan nanti'.
Then lagi sekali, ini hemat kita sebagai pengguna teknologi lah. Aku tak bencikan teknologi, tapi aku cam not so good dengan orang yang mengagungkan teknologi nie. Fine, nak up to date, kalau orang kelantan, 'tak amareka lah', hah, u may goes okay, tapi percayalah, dengan meagungkan teknologi nie kadang2, ia mengurangkan perhubungan and komunikasi secara terus dengan manusia. Macam nabil cite, dah kurang dah la stim dengan awek, sebab kalau awek ko gila teknologi, kau dapat tau dia g mana kalau time tu kau tengah gaduh sekali pon pasal ada foursquare dengan facebook. Then awek ko marah sebab ko tak carik dia.

Kalau orang freemason cakap teknologi nie agenda freemason, aku setuju gak kot. Sebab bila berteknologi, manusia akan lalai, ngdap fbook 24 jam, tweet2, merosakkan bahasa melayu, lahir banyak perkataaan yahudi dari sini, in relationship maksudnya dah buat sex. Ingat, pro paganda orang yahudi and kristian nak jauh kan Islam dari AlQuran, nak orang islam tak bersatu,jadi agenda teknologi tempat manusia bergntung selain tuhan adalah satu placing product yang baik. - Hey, dont get it too serious, u allowd to kah kah kah -

Blogging pon teknologi gak, guna lettop pon satu teknologi gak, point aku senang, nie tempat untuk aku tulis kongsi cerita.Bukan tempat aku menyalahkan orang lain atas ketidakmajuan aku, bukan tempat aku nak baca orang islam dan kristian berdebat, bukan nak dengar pengharaman itu ini, walhal facebook nie pon orang yahudi cipta, facebook nie pon di invent oleh makhluk zuckernberg yang YAHUDI. Aku bukak benda2 nie nak cari kawan2 sekolah, seronok2, cari event kawen, mudahnya, untuk aku bersosial dan kenal dunia. 

Kemajuan? yap,memang totally human needs sekarang. Tapi apa guna kalau kemajuan ada kau biar plak pakcik makcik cleaner berterusan susah, macam kerajaan nak tarik subsidy, fine, its okay, tapi bila pulak taraf gaji nak naik? kau nak kejar kemajuan, tapi bila nak ajar pakcik macik anak felda tau guna internet and baca blog spekulasi. Takkan nak terus tengok TV3 and utusan,dan baca mastika tak jar yang tak ajar diorang hukum ekonomi?kekayaan dan kemiskinan?

Ada kereta berteknologi pon, makin lama kereta makin kecik makin canggih, now, ada kereta khas untuk duaorang je, kalau orang anti freemasson cakap, kereta nie diperkenal untuk orang islam berzina, tapi bagi aku, bila ada kereta macam tu nanti, ada lagi tak agaknya budaya tumpang dan menumpangkan?

P/S : Daulat Teknologi! Daulat Teknologi!
Wrote By
AnakMudaDiary @ P.M.A.C

Tuesday, May 24, 2011

emasipinasi wanita : Masalah bani islam




Kat Arab SAudi : 
Orang perempuan tak dibenarkan memandu
Orang perempuan tak dapat tempat yang tinggi dalam pentadbiran
Ada undang undang islam, tapi rogol? rompak?
Akan gunakan ayat kata kata islam perempuan ada 9 nafsu dan 1 akal, lelaki pulak  ada 9 akal 1 nafsu. So lelaki lagi baik

Kat Malaysia : 
Perempuan golongan paling banyak teraniaya dengan ustad kasanova
Rogol? Rompak? Rogol dan bunuh? 
Akan gunakan ayat kata kata islam perempuan ada 9 nafsu dan 1 akal, lelaki pulak ada 9 akal 1 nafsu. So lelaki lagi baik




Persamaan last : Dua dua nie negara orang islam yang kata islam lagi mulia dari negara si kapir makan babi tiap tiap hari makan bola2 daging babi IKEA, makan KFC dengan ayam tak sembelih sempurna, negara ni yang suka keluar fatwa haram itu ini, yang suka cakap pasal zina, rogol, gay lesbian, at last nie jugak antara negara yang women should go away from it!

Okay, kes sore looserr acid man masih berlanjutan lagi sampai sekarang, ada berita cakap 5 6  kes jadi dalam seminggu 2 nie, ada polis pulak cakap hanya kes pastu tak da kes lain yang berulang. Apa yang di highlightkan pasal mamat india baling asid kat pempuan Melayu. Kalau orang politik dia akan pandai guna nie untuk raih undi orang melayu, dengan tanamkan sifat benci pada kaum lain, kenapa perlu cerita pasal bangsa eh? nie salah mamat tue lah, anyway, aku tak sure dia india ke apa, yang aku tau dia manusia, kalau dia islam ke melayu agung ke pergi mamposlah, dah buang tabiat gi simbah asid kat muka orang kenapa? fak u


Lets start it again, masalah orang islam nie bila dia terlalu terima apa saja orang cakap tanpa fkirkan kat mana sesuai nak digunakan, owh, terlupa kot mazhab asas yang 4 pon ada bertentangan, apatah lagi kita yang orang biasa tak biasa dengan agama nie, anyway aku bukan ustad ke apa, aku tak merekrut ayat Al Quran dalam bicara, sebab itu kalimah dari tuhan, aku tak nak salah tafsir.


Islam dan perempuan, aku pelik kat Malaysia nie ada JAKIM,JAIS,MAIS, and bagai2 IS lagi, belum cerita ustad itu ini lagi,lagi lebat kat malaysia nie, dan yang penting, nak berbicara agama kat malaysia kau kene berdaftar dan ada gelaran ustad dan ulamak. Tapi bila cita pasal rogol, dari budak perempuan kecik, sampai ke nenek tua, itu yang ditibainya. Macam macam cerita, Rogol depan Al Quran lah, kenapa eh? 

syndrom nie bukan kat Malaysia nie je, kat tanah arab pon sama beb, cube tanya perempuan dia yang jugak takot, perempuan dia yang cantik2, berapa terancamnya diorang jugak kat sana sebab takot kes penindasan macam nie, ni bukan kesah si penutup aurat di jaga jin bila dinampak oleh seorang perogol, lalu tak jadi rogol, tapi nie kesah bila umat manusia khususnya bani islam yang dah dimomok ' perempuan adalah lemah, ada 1 akal, so lagi bodoh, 9 nafsu, so gila duit nak belanja', dari kecik dah diajar perempuan nie tak boleh itu tak boleh ini, then, mulalah jantan arabian and melayurian nie rasa ' aku tengok perempuan nie kecik besar kecik besar je'. nah.! 


Mesti korang selalu dengar pasal 9 akal 1 nafsu lelaki nie kan? and 9 nafsu 1 akal perempuan. So, is it enough to determine that man is always better than women?Bagi aku, lelaki lagi teruk kot sebab nak guna 9 akal lawan hanya 1 nafsu tu yang slalu membuak2. Perempuan pulak lagi cool, ada 1 akal pon, diorang masih power nak kawal 9 nafsu yang mencabar tue. 


Kes rogol kat malaysia nie,  serius, media are doing shit. Ambik kenyataan politician, tak kisah nik aziz,nakahie, nazri aziz ke sape, yang bila jadi kes rogol, perempuan tue bersalah, sebab pakai seksi dan mendedahkan. Woit!Apsal tak salahkan si anu lelaki tue yang tak boleh nak kawal nafsu? Kalau ustad yang berseban berkopiah tue pon ada pernah kes rogol, apsal tak salahkan kopiah dan serban yang tak mampu halang dewa nafsu dari berleluasa? Sungguh fucking double standard, bila perempuan sexy dianiaya cakap padan muka, bila perempuan cun bertudung kena naya, ko cakap pulak macam kau hero pejuang islam sejagat.de fak?


Orang islam suka cakap makan babi semua melambatkan kepala otak, makan benda haram lambatkan kepala otak, tapi orang atheist yang pakai tibai je menda2 nie pon ada gak aku rasa lagi mulia dari orang islam kat Malaysia dengan arab nie. Kat sana nak buat sex tak yah kawen, tak yah nikah, ada gay ada lesbian, tapi kenapa wanita diorang kurang pasal kes naya? Kat iran ahmedinijad pon, perempuan tahanan yang ditahan pon ada laporan pasal kena rogol dengan tentera and polisi, de fak? orang kafir ke orang islam yang baca surah An Nisa nie?

Ayuh wanita, tinggalkan belenggu penindasan nie, jangan kau takut dan gentar, jantan yang scum looser nie sebenarnya cemburukan kehebatan kau. Tunjukkan kat umat dunia yang budaya wanita itu kaum lemah adalah budaya which really kolot and annoying!

P/S : Kenal Velentina Tereshkova? Wanita pertama sampai ke angkasa.!

Purely
AnakMudaDiary @ P.M.A.C 

Monday, May 16, 2011

Malaysian facism scum towards women



The thing that the worst in Malaysian and must be scared by women? It is Facism to women.

Okay, aku baru habis exam company law, teori amalan perakaunan, exam yang memang menjemkan kepala otak aku nak melulis exam law, aku memang benci benda nak mengapal nie, aku birthday family aku pon ingat ingat lupa, kalau tertera kat facebook tu je then aku teringat, benda yang suruh hafal nie bagi lebih kurang macam suruh kita terikat, paksa kita nak ikut, hey, kau boleh ke paksa paksa orang nak buat susatu benda, just ask and teach for moral subject, macam agama islam and pedidikan moral, bukan memaksa, tapi mengajar dan mendalami.

Bukan sebat budak tulis tangan kiri sebab tangan kiri nak cuci najis,

Okay, aku lame gila tak beli paper, then paper paling laris bila tajuk depan dia masuk kat dalam metro pasal lelaki simbah asid, thx metro, kau dah buat aku terfikir sejenak nak menulis balik, setelah dijemkan oleh undang2 syarikat, yang aku rasa tak lah praktikal sangat kat Malaysia since Isa Samad boleh lantik jadi perngerusi Felda balik walau terlibat dalam politik wang pon, at last kawen dengan minah cun dari mana tah, untung.

The thing that most worst in Malaysian minded? Its facism

Ape facism? Kau rase kau dah bagus sangat sampai nak aniaya orang lain, kau ingat dengan penyatuan kau je, kau boleh hidup aman dan masuk syurga, macam regim nazi nak hapuskan golongan yahudi nie sebab takot orang yahudi akan kuasai dunia, itu facism, takkan sampai nak bunuh orang tak bersalah? Takkan sampai kau boleh rasa kau je betul dan orang lain salah? takkan jantan sial nie rasa perempuan nie lemah lepas tu boleh di ejek, dirogol tentera, disimbah asid oleh jantan yang soro looser sebab kene reject dengan awek?

Ironinya mudah, sifat hormat pada wanita nie da hilang. Sebab kita selalu cakap perempuan nie lemah lah bagai, tapi terlupa perempuan pon da boleh bawak kapal terbang, perempuan macam Benazir butho pond mampu merekrut peminatnya sendiri. Bagi aku, perempuan nie bukan lemah, tapi perlu dilindung tu memang benar, nak nak lagi Negara majority umat islam kat Malaysia ngan macam arab Saudi. Boleh bayangkan tak Negara majority islam yang suka cakap fatwa itu ini, bincang Negara islam semua, kes rogol dari budak baru setahun jagung sampai ke tua Bangka nak ditibainya. Negara atheist macam kat Norway Denmark and sweeden tu, tengok balik rate claim diorang pasal rogol and bunuh, tak da, instead, laki diorang takut nak sentuh peluk sebarang perempuan yang jalan sorang tepi jalan sebab takut dan hormat nya pada perempuan, tak baca surah An Nisa’ pon diorang pandai, walau makan babi minum arak semua dan kapir. How  Orang islam kat Malaysia nie tak baca tak tau surah An Nisa’ ke mintak hormat perempuan?

Anyway fak u acidman looser, sebab ko kene reject dengan sorang perempuan, kau nak tibai lain lain minah cun kat luar sana? Kalau ko nak tau kenapa perempuan tu reject ko? Sebab sikap ko yang tak hormatkan wanita tu lah rasanya, ko simbah acid nek motor ape tah, menggelapkan masa depan cerah wanita tu yang idam laki comel dan hensem yang nak perempuan cun, a scum looser lah kau nie aku bley cakap, salah kau dengan couple ko, ko nak tibia orang lain pulak? De fak? 

Aku pon pernah kena labon, perempuan pernah maki aku selekeh dan bagai, perempuan pon ada pernah hina aku dan kehidupan aku nie, tapi ada aku pedulik sampai nak aniaya diorang? Tak, sebab aku hormat, bukan aku takot, dan aku hormatkan sifat lelaki yang memang perlu menyanyangi perempuan. That’s all.

Nie semua ajaran sial yang kata perempuan nie lemah dan tak boleh buat apape kot, padahal perempuan tu yang mengandung kat kau 9 bulan lama, dilahirkan sama, laki dan perempuan manusia, kenapa nak cakap orang lain lemah lak? Masalahnya bukan lah perempuan nie lemah kene jaga diri, tapi bagi aku memang masalah orang Malaysia yang suka melabon pasal rusuk diri adam, tapi terlupa baca Surah An Nisa’ lambing wanita tue insan yang gagah perkasa. Sebab tu, laki nie pantang Nampak minah jalan sorang sikit mula nak pergi tegur, raba, rogol, aku paling benci dengan orang yang cakap perempuan lemah, lagi benci aku pada orang yang nak ambik kesempatan kat perempuan sebab pemikiran dia dah diajar, perempuan nie lemah dan tak mampu melawan

Lame ass, perempuan gagah, perempuan tu hebat, sama dengan laki, cuba kalau dari kecik dah ditanamkan pemikiran, perempuan mampu bersaing dan ada kekuatan macam laki, I bet tak da jantan yang soro loser macam jantan asid nie nak aniaya perempuan lagi.

P/s : Semoga jantan jantan yang cakap dan aniaya wanita lemah nie akan jadi gay seumur hidup.

Sekian
AnakmudaDiary @ P.M.A.C

Sunday, May 8, 2011

Kau Malaysian lah, bukan Orang timur ke barat!

Kau lahir kau orang melayu kau islam, kau sangat tak suka budaya barat, tapi at list ko suka pakai tie yang memang budaya lame ass barat, dasar pandang timur? ape orang timur nie so good2 ke? kalau ikut style ekonomi takpe, nie ikut benda pelik, ko nak dengar lagu suka dengar lagu, nak belajar nbahas ibunda, serius aku tak da hal, bila masuk ko nak jadi sangat seksi tunjuk tubuh and belakon jadi KPOP kononya, so anoyd, cepat lah ulamak haramkan benda nie,  berani?pembaharuan? hah! so not into me, itu pembaharuan, itu exactly plagiat, itu exactly copy paste, and it sux. END-

Okay, entry biar aku start dengan cite pasal dasar pandang timur dan so paranoid orang Malaysia dengan orang barat. Dasar pandang timur nie, uncle mamakhadir yang kenalkan, macam biasalah, orang melayu kalau dikutuk uncle nie akan terasa sangat butthurt, akan rasa maruah tercalar, dan cerita pasal bangunan KLcc uncle yang gah tue. Tapi bila ditanya orang cina iaitu adik lim guang eng kat parlimen mana pergi peruntukan 50 billion untuk orang melayu hilang, semua pon hilang, mendiam sepi, takpon tukar soalan lain, ini dasar pandang timur? Cakap dasar pandang timur, tapi tak da effort nak suruh orang malaysia pandai beratur bayar tol, tak da effort suruh orang malaysia termotivasi pergi punch card awal, takpon terlupa, budaya pakai tie, budaya corporate, itu semua budaya barat, Kaizan accounting orang jepun pon Malaysia tak amalkan, still ikut conservative acounting orang barat,about historical semua nie dasar timur? najis.


Dari kecik, aku kau dah diajar, dalam menulis karangan, budaya orang barat akan disalahkan, dan itu akan dapat full mark dengan best jawapan dan rumusan, sampai ada orang pernah cakap matt rempit itu budaya barat? kkenapa tak cakap naik kereta tu budaya barat? barang dapur tue semua, fak u, please, stoplah ajar budak budak dengan pemikiran yang suka sangat salahkan orang lain, at last, budak2 tu kene rotan jugak sebab tak pakai tie pergi sekolah, bukan ke itu bangang? nak barat ke timur nih? 


Cerita adaptasi budaya kedalam sesebuah intitusi adalah cerita besar dan panjang lebar, ambik masa untuk aku tafsir berdasar cara aku, tapi at last, aku still akan memahami dari mengikut bulat2 apa manusia nie kata. Yer keadaan memaksa kadang2 untuk ikut, tapi at list dalam sesetengah keadaan kau boleh pilih untuk tak buat, tak yah la buat kan? Bila cakap barat, kau akan terfikir orentalis semua, bila aku tulis macam nie, korang akan rasa aku pro barat, tak, aku tak pernah pro membuta tuli macam orang pas terlalu sokong pas, macam melayu daftar seumur hidup untuk umno, aku cerita nie sebab aku tak suka dikawal orang tak kasi buat itu ini, term pro barat nie adalah term yang diwujudkan untuk kau terus benci dasar barat, tapi kau tetap raikan hari ibu, hari bapak, hari perkerja yang memang purely barat atheis punya rekaan.


Woit Malaysian, please aku terbaca pasal KPOP dengan band pempuan name dia Gula Gula, band laki ape menda tah, gula2 memang cun2, tapi bagi aku mereka tetap buat benda yang tak leh diterima. Tapi aku tak sabar gak bila nak ada individu malaysia guna nama MOM, MAria Ozawa Malaysia, that would be nicer, lagi senang nak masuk media and capture audience, kan? Aku pon dengar lagu, aku minat dress up, tapi bukan ikut sesiapanya, aku selesa cara aku sendiri, kenapa perlu KPOP? MPOP tak cukup bagus ke? 
Kan lagi bagus, balik umah, baca buku pasal liberalization, nacarcism, komunisme, and pelbagai idealisme lagi, kalau minat belah jepun korea, baca apsal diorang percaya kepada semangat dan bukan kepada tuhan, kan lagi bagus tambah ilmu macam, nie benda yang moden sket nak ikut, so fak.


TApi chin at list diorang beranikan?


Oppppssss... Please, banyak cara lagi nak berani, better memberanikan diri bawak irama lagu asli macam noraniza idris, dari ko jd fan faggot of justin bieber kononnya fenomenon dunia sekarang, lagu yang tiada maksud dan bukan dari dalam diri, hanya untuk popularism, berani better dengaan mempertengahkan budaya malaysia? bagi orang jepun dan barat dengar dan suka citarasa muzik malaysia, macam korang dengar avril dengan radiohead, macam korang suka lagu nobody and lagu superboys,lagu citer korea, berani bukan dengan berani tiru orang, tiru muzzik je bley tahan lagi, tapi sampai ko nak tayang body seksi, tunjuk dada ketak sume, rambut dah belah macam hape, haih, macam orang ikut budaya punk hip hop semua, tue lagi baik, sebab ada knowledge @ idealisme tersendiri, nie aku tak tau lah ape idealisme KPOP nih kan, tayang body sana sini, naik ramos rambut tu kiri kenan pakai suar takat peha, posing tonggeng, really aku tak tau ape idealisme KPOP nie. AKu lagi suka budaya punk dan hip hop, dua dua mencipta kebebasan, menentang sebarang bentuk kawalan larangan nak buat suatu benda, bila bebas, kau takkan ikut cara orang, kau akan ikut diri sendiri.

Sudah sudahlah dengan pemikiran orang barat itu kristian nak sebar agama, merosakkan islam, bagi aku, orang islam sendiri yang salah sebab tak dididik dari kecik lagi pasal islam dan akhlak, orang islam yang tak pegang teguh pada janji sendiri, orang islam yang persenda tuhan, so, go to hell kalau nak salahkan agama lain, kalau aku boleh cerita kat macha and amoy pasal islam, diorang juga boleh bercerita kat aku pasal kitab veda and iching. thats fair right?


ingat bila umat bumi tak bersatu, maka kapitalism lebih mudah mentadbir dan atur gaya hidup kita.


P/S : Aku tak tentang kau nakdengar lagu korea beli baju ke ape, tapi please stop being them, jangan merendahkan diri dan apa yang kau ada kat malaysia dengan cuba jadi mereka, sebab surely takkan menjadi.Jadi diri sendiri sudah.Aku jugak suka lagu sory sory tu, tapi tak pernah algi aku terfikir nak dress and nyanyi posing macam tu. :)


Sekian,
P.M.A.C @ AnakMudaDiary



Thursday, May 5, 2011

.Me Life.

It is a journey
East to west
Where
we choose our own path
I also have my own path
Some will said, they got right
They will take pride in their street

For me, if you keep believe 
with every your own single step
You find your own Heavens
there
Which you believe
it is the actual grant

I? 
Still suffocated
What I want
Sometimes, mine like
stuck in stalls
So, i just keep imagining
The thing that suits me
Something that is not on earth
It is PERFECTION
Like a Thor
Like Anwar and Bamband a  good speechers,
Like a radiohead, perfect song suits him
But me
Can only try to be as 
Avril
Wrote on her truth experience
So, i keep writing in my own paint
Hope it was worth it

P?s : I do not want you to be me, just enough to feel this pain that I am fight using all of my strength

video

Purely Wrote in Pain,
AnakMudaDiary @ P.M.A.C

Wednesday, May 4, 2011

Memonopoli Kebenaran


' Born in this world, most of us were taught to say if we are white, so we are better than the black, if we are malays, we are better than chinese and indian, if we are islam, we are better than the others,  we always seems to be told by teachers,YB, minister that, we are better than the others, how individuality morale is that, so, there no more such word as collectivity, sosialism'. So the world will leave with people dont know what the tolerantion is!.Fcuk
-P. M .A. C -

Assalamualaikum

Okay, firstly gua memang tak da mood time menulis nie. Yang aku tau aku bila tak da mood, blog nie akan jadi peneman setia aku, hidup aku memang bosan, dan orang lain pon akan terasa bosan, sumtime, i deserve to kill my own self i think, pergi komuniti ini, dia cakap terbaik, pergi sana sini, semua nak claim terbaik, wat the fak? ko tak faham budaya orang sembah patung budha ko nak ckp ko terbaik? ko tak faham budaya orang barat, ko nak cakap orang timur budaya paling bersopan? ko tak faham budaya orangeropah macam mana, kau nak kate melayu nie budaya teragung? fak


Samalah macam orang islam yang konon pejuang dan pahlawan islam, tak faham macam mana nak aplikasi ekonomi islam, kau nak cakap itu terbaik? tak faham nak laksana hukum islam, macam mana kau boleh cakap terbaik?  tapi masa sama, pemodal minyak besar dunia arab tue, orang islam tak makan babi, haram minum arak tue jugak yang bersekongkol dengan amerika, negara yang ada Kaabah tu jugak yang ambik tak port pasal Palestin, tu kau nak kata orang islam sentiasa benar? Lame ass punya budaya. 

Chin, ko rasa sapa memonopoli kebenaran?

Monopoli? apa tue? game macam saidina tu aku tau, comon beb, kita hidup da lame dalam kapitalis nie, ingat HPA guna nama islam tu bagus ke? cube tanya dia buat kerja bodoh apa beli bangunan rm 54 juta kat shah alam tue sampai kilang kopi radix dah stop proses? member aku kerja kat kangar dapat gaji rm800 je, pastu da dua bulan tak dapat, ape jadah tu? tapi aku respect dia sebab dia still kerja sebab nak cri pengalaman. Orang bos HPA beserban? nie member aku cakap ' kadang2 orang beserban nie lagi teruk', whats that? orang beserban pon kuat menngampu n kerja nak jaga pelabur je dari pekerja sendiri. 

Ade orang kate Islam sentiasa benar duk laung sana sini, tapi at last kau tengok kes HPA tu yang guna name Islam. at last? company yang tuannya makan babi minum arak pon lagi maju,

Bagi aku takda yang monopoli kebenaran, hindu boleh ckap kitab veda dia membawa kebenaran, orang budha akan cakap kitab i ching jadi panduan ulung, dan orang Islam akan cakap pasal Al -Quran, kau rasa kalau 3 nie bertelingkah, sampai kiamat abes tak? Sebab tue, aku tak komen soal peribadi, tapi aku pasti dalam setiap 3 ajaran dunia nie, semua menentang perbuatan mengambil hak orang lain kan? tak boleh buat rasuah, tak leh rogol2, tak leh bom letup orang, dan jauhi peperangan demi sebarkan agama. Tapi kita dari kecik dah diajar, pergi sekolah kebangsaan, sekolah jenis india,m cina ke, kita kan diajar tegakkan agama, dan orang lain akan sentiasa pandang hina dan jijik pada agama kita.  Dan dengan mudah kita diajar supaya anggap, diri kita ini terbaik, islam itu terbaik, semua terbaik, dan die hard fans of islam nie paling senang sangat terpengarauh, aku tak tau kenapa.

Chin, kau tak nak memonopoli kebenaran, apa yang kau nak?


Okay, aku nak kebenaran yang memonopoli dunia. Manusia bukan pencipta kebenaran, kebenaran tu bagi aku ada terselit kat mana mana. Kebenaran tu harus dikongsi secara kolektif, bukannya macam terletak kat tun mamakhathir  yang cukup pantang orang melayu bila mahathir dikutuk, yang perkenal dasar pandang timur, tapi boleh lupa yang pakai tie nie memg budaya atheis dari barat. Kebenaran yang betul bila bawak faedah untuk semua, bukan untuk 1 golongan je, bukan dengan create fake profile facebook, pastu post ayat Al Quran copy paste dari mana, cerita bodoh pasal agenda yahudi, cerita pasal status 'in relationship' maksudnya dah buat sex, tak da benda lain ke? yang ko guna fb nie pon yahudi la, bukan orang islam, pergi create malay/ islamistbook. then, ko boleh cakap macam2 yang ko nak.  Ko mampu? 


Nie akibat dari kecik, kat sekolah kau belajar tulis karangan, soalan dia 'apa punca masalah sosial sekarang?'
jawapan dapat markah3 markah

-ini semua budaya barat
-pengaruh televisyen
-mat rempit pon dari barat

Nie tabiat yang diajar orang kat kita, diajar supaya kita tak bersatu, mewujudkan rasa sangsi pada orang yang tak sama warna kulit tak sama bahasa, tak sama budaya. Ni agenda si kapitalis, supaya mudah diorang pecah belahkan dunia, supaya golongan tertentu boleh pengaruh dunia, supaya ditinggalkan amalan collectivitity, supaya tiada lagi makna bekerjasama antara semua, ni bukan agenda freemason, ni agenda keuntungan, nie propaganda besar pemodal untuk dapat kaut untung, bila atur perang, tu juga untung, ingt tentera PBB yang konon tolg orang Libya bukan sebab benci gaddafi atau bajet suci, tapi ini perniagaan jual senjata. Ini hasil dan untung, bukan agenda freemason suruh orang Libya keluar Islam dan paling dari kristian.


P/s : You always say gods create you with imperfection nature, how could you ever determine you are the most perfect when talk to others?

Sekian
AnakMudaDiary @ P.M.A.C

Tuesday, May 3, 2011

I leave my anoyd here

]

My Only MoMento~



Hey readers, today i'm being crazy
no sucks
People were smile
Maybe hate for what i've done

Yup, i'm leaving
and I'm fucking happy


Cmart?
Its only here
at KL no
at Selangor no


Like this moment, i'm cant create it anywhere
this
~The EnD of ThiS chapTer~

AnakMudaDiary @ P.M.A.C

Monday, May 2, 2011

Yes, i could be that creeps



RadioHead - Creeps

When you were here before
Couldn't look you in the eye
You're just like an angel
Your skin makes me cry
You float like a feather
In a beautiful world
I wish I was special
You're so fucking special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell am I doing here?
I don't belong here

I don't care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice when I'm not around
You're so fucking special
I wish I was special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell I'm doing here?
I don't belong here

She's running out the door
She's running out
She runs runs runs

Whatever makes you happy
Whatever you want
You're so fucking special
I wish I was special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell am I doing here?
I don't belong here
I don't belong here

P/s Sings by Radiohead. ~ Creeps

Sunday, May 1, 2011

EMPTY


Empty?

Guts 
I really feel thats right now
Yes, i have it
a friends
a lovers
a family
SuCkdenly, emppty would be my bestfriend ever

UUM?
I really wish to leave this hell early
Surely i'm not missing this emienent jerman unibersitas
But i'm leaving it with joy moment
Same taste when we leave our school 
Huh! I should be glad
But then, really glad for nothing
this feeling stuck + sux = stucsucks
Out of moof
Its not annoying sure

Empty?
Make me believe he is the bestfriend ever
He is my heartbeating its walk the walk
Listen and do
Learn and practic
Faster when u get nervous
Slower when u get calm
The truth enemies of empty
and its always beat for me
Thats really should be call
as a friends, lover and families
Its your heart
That still beat
even you are kind
of looser and failure like me

Then i found why
people rather stay single and never get married
Its not kind of 'tak da jodoh' or what
Its about believe in themselves
Walk for their heart talk!
Heart who been their angel
and others devil
Heart always say live must go on
And i replied
'without you my heart, i rather to die'

I wrote this while i feel so empty
at this time
And i heard it beating
Sometimes, its beats with joke
For me to laugh and smile

And when it comes to conclude
I ask god, who wrote this?
this one wrote by me?
or my precious heart?
huh!
Stuck again!!!

P/s : It is give your hearts to others is wise enough?
I bet nope, its yours man!

Purely Wrote
AnakMudaDiary @ P.M.A.C
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...