i serve nuff nang

Friday, November 13, 2009

Perpaduan : Anak Melayu ke Anak Islam

Aku nak share sikit jer pasal pemikiran aku dalam hal hal macam nie..hihihi....bukan tunjuk hebat tapi ape org putih kate ; share your belief;

kita pendekkan cerita..kenapa kat Malaysia sebuah negara Islam dia dikatakan mempunyai mentaliti melayu...yer betol...bila dilahirkan seorang bayi kecil..kita azankan dia...qamatkan dia...tapi sayang di last nye nanti..bayi itu diajar..aku nie anak Melayu...kan syg tue...

kenapa sayang??salah ke??mesti kita tertanya kan...
dah 50 tahun merdeka...tapi perpaduan yg digembar-gemburkan tak pernah terkabul...tak pernah terlihat...melayu cina india sume same...rebut kuasa...than at last...tak der siapa untung..n yg berpadu hanyalah kaum2 sendiri....

aku bukan kate aku tak ngaku aku anak melayu....tapi kalo anda pemerhati yang baik..anda akan terbaca artikel....
kenapa pemikiran 'zionis' ada dalam segerombolan orang2 melayu nie...

jawabnya mudah...we always think we are the best.melayu ar the best
melayu terbaik
melayu yg sopan

kita letak Islam kat belakang
kalo la macam nie berterusan..insyaallah 100 tahun lagi pon takkan bersatu padu la jawabnya...
nie lar dipanggil laknat Allah s.w.t bile org islam tak pernah nak ckp islam itu terbaik..tak mengamalkan ape yg islam suruh....

dapat tak ape yg aku nak sampaikan nie??
hmmm...apepun..kita tetap kene cuba mencari perpaduan tu...
okay??ingat dalam dunia nie...no absolute rite..sbb tue
Islam tak bg kita bunuh diri taw...sbbb nyawa nie milik Dia...yg kat atas tue..

dan jangan lar kate tanah malaysia nie tanah melayu kita je..sbb
Allah turunkan semua untuk manusia...tidak kira Islam atau tidak.

sekian....anakmudadiary

6 comments:

  1. yg nie memg best testing

    ReplyDelete
  2. jauh la anda dari orang2 yang rasist

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. nice entry bro..... malaysiaku yg malang
    :P

    ReplyDelete
  5. so techie, how to do, dari kecik dah dididik

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...