i serve nuff nang

Tuesday, May 11, 2010

Artikel megenai Melayu DAn Yahudi ZionisT;;;;Fikir Sebelum KomEn

FiKir Dulu Baru Marah;;;Jangan BErkatA Sebelum BerFikir;;Takotnya Jadi Omong Kosong;;;

Assalamualaikum w.b.t.....

Anakmuda kembali lagi dengan artikel dan isu. Anakmuda tau artikel kali ini akan mengundang banyak persepsi negatif. Tapi harapnya,, berfikirlah pemuda dan pemudi sekalian.


Orang Melayu yang menjadi penyokong setia Perkasa telah pun berubah menjadi Yahudi Zionis. Merekalah yang telah menyempit ajaran Islam yang sebenar. Merekalah yang telah menyebabkan Cina, India, Sikh, Serani, Thai(Siam), Iban, Melanau, Kadazan dan lain - lain takut kepada Islam.

By From Vehicles to Life

Katanya dalam laporan itu, PERKASA juga meminta Lim tidak lagi menggunakan nama Khalifah Umar Abdul Aziz dalam mana-mana ucapan, penerbitan atau lain-lain bentuk komunikasi yang boleh menimbulkan kekeliruan dan kegelisahan di kalangan umat Islam. Sumber Malaysiakini

Islam merupakan Agama sejagat. Hak milik semua bangsa jika mereka mengakui Allah itu Maha Esa dan tidak ada anak dan diperanakan. Islam menjadi hak milik semua bangsa jika mereka mengakui Nabi Muhammad s.a.w. Islam bukan hak milik Arab. Islam bukan hak milik Melayu Umno-Yahudi. Islam bukan hak milik Ibrahim Ali, PERKASA atau PERKAKAS Yahudi. Islam milik Allah yang diturunkan demi kesejahteraan umat manusia.


Menjadi tanggungjawap kita sebagai umat Islam membiasakan mereka yang bukan Islam merapati agama ini supaya mereka lambat - laun jatuh cinta dengan agama yang suci ini. Menjadi tanggunjawap kita supaya mereka kenal dengan tokoh - tokoh agung dalam dunia pemerintahan Islam supaya mereka sedar bahawa Islam merupakan agama yang mementingkan keadilan dan kesejahteraan manusia.

Namun sayangnya terdapat segelintir umat Islam yang berperangai seperti Yahudi Zionis. Yahudi Zionis sering beranggapan bahawa agama kitab Taurat ini hak milik kekal bangsa Yahudi. Bangsa lain tidak boleh menganut agama ini. Maka agama kitab Taurat ini kekal menjadi agama minoriti dalam dunia kerana larangan bangsa lain memeluk agama itu. Islam tidak begitu. Rasulullah s.a.w tidak pernah melarang bangsa lain menganut agama Islam. Walaupun Rasulullah s.a.w berbangsa Arab tapi baginda juga tidak pernah mengangkat bangsa Arab lebih mulia daripada bangsa lain.


Orang Melayu yang menjadi penyokong setia Perkasa telah pun berubah menjadi Yahudi Zionis. Merekalah yang telah menyempit ajaran Islam yang sebenar. Merekalah yang telah menyebabkan Cina, India, Sikh, Serani, Thai(Siam), Iban, Melanau, Kadazan dan lain - lain takut kepada Islam. Merasa tidak selesa dengan Islam kerana perbuatan mereka yang menyerupai Yahudi Zionis.

Perbuatan melarang Ketua Menteri Pulau Pinang menggunakan cara dan corak pemerintahan Khalifah Umar Abd Aziz merupakan tindakan bangsa Yahudi Zionis. Perkasa sudah menjadi alat agen Yahudi APCO. Yahudi Zionis sememangnya tidak gemar sejarah mereka dikongsi - kongsi oleh umat Islam. Mereka beranggapan bangsa mereka bangsa pilihan. Perkasa juga beranggapan Islam itu milik Melayu maka tidak layak bukan Islam menyebut tokoh - tokoh Islam yang Maha Agung. Tidakkah itu menyerupai tindakan bangsa Yahudi Zionis?


Perkasa telah memesongkan ajaran Islam yang sebenar. Mereka telah mengubah tujuan sebenar Islam diturunkan. Mereka telah melakukan bidaah besar kerana mengubah cara dakwah Rasulullah s.a.w. Rasulullah s.a.w berdakwah dengan cara yang paling lembut. Baginda s.a.w pernah dilempar najis oleh orang Quraisy namun tidak pernah Rasulullah s.a.w mengisytiharkan perang kerana perbuatan biadap oleh orang Quraisy. Siapa Ibrahim Ali dan Perkasa. Adakah mereka lebih mulia dan agung dari Muhammad s.a.w? Ya bagi pengikut mereka Ibrahim Ali sama agung dengan Ayah Pin kerajaan langit.

3 comments:

  1. sy pun nak ckp sket kepada semua...jgn brsikap memandang2 kepada semua bangsa dan agama...kerana tetap kepada yg 1,allah s.w.t...tiada tuhan lain selain allah

    ReplyDelete
  2. jgn menfitnah..kaji dulu ... Jgn jadi buta sejarah.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...